Gezonde vegan appelkoekjes

Mijn allereerste bericht is een feit: en zoals de titel het al verraadt, wil ik jullie aan het bakken zetten!  Dus doe je schort maar aan en verwarm je oven voor op 170°C,  want binnen een half uurtje zal je keuken ruiken naar een mix van warme appeltjes en een vleugje kokos.  Aan de slag zou ik zeggen! 🙂

Recept voor 12 stuks:

2 appels (bv. jonagold, jazz..)
200 g havermout
50 g rozijnen
55 g amandelschaafsel
50 g gesmolten kokosolie
snuifje zout

Benodigdheden:

oven
bakpapier

 

 

 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de appels. Rasp/ snij de appels in kleine stukjes. Meng met de havermout, rozijnen, 4/5 van het amandelschaafsel, de gesmolten kokosolie en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.

Stap 2:  Rol met natte handen (een handig trucje) 12 balletjes en druk deze plat.  Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

Stap 3:  Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.  Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.

Buon appetito!

Valérie

Voedingswaarden per stuk:  145 kcal  – eiwitten: 3 g – vetten: 7 g – koolhydraten: 16 g – natrium: 25 mg – vezels: 2g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *