Holidaystress

“Eindelijk vakantie!”, dacht ik vorige week. Ik verzoop bijna onder mijn schoolwerk, muziekschool…En ik wou nog eens schilderen, bloggen, haken… Nu had ik daar eindelijk tijd voor. De eerste week had ik ook vol gepland, maar vanaf het tweede weekende nog niets. Alleen dat ik 2x ging babysitten, maar dit viel opeens weg.

Bam! Een leeg gat in mijn vakantie. Dit doe ik nooit meer. In het vervolg plant ik ze helemaal vol. Maar wat ga ik nu doen? Er is zoveel dat ik wil doen, maar ik kan niet kiezen. Een verplichting heb ik deze keer niet, alleen de vrije keuze, daarom is het moeilijk te kiezen. ‘s Nacht lig ik ook gewoon wakker van: “Ik wil nog dit doen en dat en…”

Wat ik nog allemaal wil doen:
Engels leren
Eigenlijk wou ik zo graag op taalcursus in Engeland, maar dit kostte zoveel 🙁 Dus wil ik het thuis leren, misschien gaat het nog vlotter vooruit als ik het op mijn eentje kan doen. Maar weet iemand hoe ik dit het beste doe? Door woordenlijsten te leren, oefeningen te maken, Engelse boeken te lezen of films te kijken? Kan iemand me helpen?
Eerst wou ik dit combineren met C# (een programmeertaal) te leren in het Engels, maar hier sukkelde ik enorm mee.
Als mijn Engels echt zo goed zou zijn zou ik ook in de vakantie een job kunnen aannemen als vertaler!
Frans leren
Dit wil ik ook graag doen, aangezien ik misschien deze zomer een vakantiejob wil doen in een hotel in Frankrijk.

Litouws leren

Ik ga deze zomer naar Litouwen, maar enkel voor 6 daagjes. Is dit wel de moeite om zoveel tijd in die taal te steken?
C# leren
Ik zou graag een app maken en die kunnen verkopen en wat bijverdienen, maar ik heb hier zo op gesukkeld, dat ik denk dat het me alleen niet zou lukken. Enkel gevloek en veel tijd die ik eraan verspil.

Meedoen aan art-contests

Eigenlijk wil ik stiekem nog een professioneel kunstenaar worden, maar dan moet je bekendheid scheppen. Iets ‘eigen’ creëren waaraan iedereen ziet dat het van jou is. Een eigen stijl. Mensen gaan dan zoiets willen kopen, omdat ze iets van JOU hebben gekocht. Zoals Nikes die iedereen wil hebben. Helaas kost verf… en de spullen die je hebt ook veel, dus dan ben je meestal meer kwijt dan je uiteindelijk verdient.
Diploma bedrijfsbeheer behalen
De cursus kan je gratis online downloaden. Daarna kan je voor weinig geld je diploma in het examencentrum behalen. Voor moest ik om mijn 18de een bedrijf willen starten.

Gehaakte werkjes verkopen op Etsy

Ik dacht eraan een eigen gsm-hoesjeslijn te starten en dan te verkopen op Etsy. Maar wie zou dit kopen? Ze zijn wel heel comfortabel en beschermen je gsm zeer goed. Ook zijn ze van rasechte kwaliteit. Een hoesje gaat jaren mee. Ik zou er dan maken in alle modellen, kleuren, steken… Misschien onder de naam ‘Woolphone

‘.Bedenken hoe ik later op mijn eigen mijn bedrijfje kan runnen en geld verdienen

Ik zou iets willen maken en dan verkopen. Het moet iets zijn dat iedereen broodnodig heeft. Maar ik wil er een groot ecologisch aspect in hebben.
Ik dacht aan vegan-food-deliver. Je weet niet wat je gaat eten vanavond en je hebt geen zin om te koken? Ipv pizza te bestellen kan je nu je lekkere vegan maaltijd bestellen. Via de website of telefoon en ik breng ze dan rond voor een kleine prijs.

Insektenburgerproductie, ook weer ecologisch. Ik kweek de insecten zelf (sommigen misschien) en maak er dan insektenburgers van voor de diepvries. Dit is iets wat zeker blijft verkopen, want je hebt elke dag voeding nodig. Bovendien zijn deze zeer gezond en zitten boordevol proteïnen! Ik ga ze dan ook zonder slechte chemische stoffen bereiden.

Zoveel keuze? Wat ga ik eerst doen? Had ik maar gewoon vakantiejob gedaan! Geef me alsjeblieft wat raad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *