Amsterdam experience

 I love Amsterdam! Onze laatste schoolreis is gepasseerd, maar ik heb een passie voor deze stad gecreëerd. Alles ziet er gewoon kunstig en vintage uit.

Bovendien gebeurt het meeste vervoer per fiets. Wat deze stad ook geschift gevaarlijk maakt. Niemand heeft hier precies van voorrang voor voetgangers gehoord. Deze voertuigen zijn een dodelijk gevaar op de weg. Maar ik blijf ze Nice vinden. Al die opgepimpte tweewielers. Velen hebben vooraan ook een rekje. In een cool kleurtje zijn ze helemaal af.

In de voormiddag bezochten we het foam-museum. Een must als je van fotografie houdt. Ik kon me er natuurlijk uitleven met de foto’s te tekenen, maar wat prijs-kwaliteitsverhouding betreft, was het wat tegenvallen. Er zijn 4 tentoonstellingen te zien van 4 fotografen, de ene l wat ouder dan de andere. Maar je betaalt er teveel voor. Het is niet zo groot.

In het Foam kon ik wel wat tekenen.

Daarna hebben we zoveel gewandeld, heel de namiddag lang :). Ik doe niets liever.


 

 

 

 


We kwamen wat rare schepsels tegen op de markt, een clown en… magere hein

Onderweg zagen we plots een man, midden op straat, die een grote kar vol glazen drinkflesjes aan het vervoeren was. Plots kantelde deze volledig. Ik bedacht me dat onze klas met veel was, en dat we hem in mum van tijd geholpen konden hebben. Dus ik stormde ernaartoe en begon flesjes in de bakken te steken. Bijna iedereen volgde. Weer een goede daad van de dag gedaan. 🙂

We liepen naar het huis van Anne-Frank. Er was zoveel volk dat we er niet binnen geweest zijn. Chance, want ik wou echt niet zolang wachten om een klein huisje te bezichtigen. Vervolgens gingen we naar de bootjes en deden we een mini-cruise van een uur. Daar ben ik beginnen tekenen met mijn inspiratie uit een of ander meubelboek waar ik mijn inspiratie uit haalde. Deze had ik onderweg ergens gratis meegejoept.

Na dit uitje wouden de leerkrachten! per se nog de hoerenbuurt wouden zien. Hier hebben we echt wat toertjes gelopen. Het stonk er verschrikkelijk naar de weed. Amai, nu weet ik echt hoe dat het ruikt.

 

 

 

 

 

 

 
‘s Avonds kregen we dan vrij, eindelijk, ik wou nog er zoveel leuke plekjes ontdekken. Ik ben een megafleurige bloemenmarkt tegengekomen en heb er echt veel geld uitgegeven. Eindelijk heb ik mijn geliefde bonsais gevonden!

Ik heb er een olijvenbonsai gekocht. En in een blikje. Vroeger vertrouwde ik er niet op dat de planten in een blikje uit zouden komen. Daar lagen enkele voorbeeldjes die echt wel goed gelukt waren, dus ik wil me er wel eens aan wagen. Het resultaat is natuurlijk fantastisch wanneer het uitkomt. Het was 3 voor €10, dus heb ik me nog een venus vliegenval en citroenboompje gekocht. Mijn witte aardbeien heb ik ook gevonden en heb nog bordeaux-kleurige cosmos gekocht die naar vanille ruiken. Mijn broer had deze vroeger in zijn tuintje staan en ik miste ze.


Ik heb horen zeggen dat je in Amsterdam veel meer vegan evenementen zijn. Ik ben er geen tegengekomen, maar ik had er ook niet op voorhand naar gezocht. Een ander meisje van mijn school wist wel een volledig vegan winkeltje zijn. Spijtig dat ik dat gemist heb. Ze hebben er vegan cakejes en kaas. 🙂 Dan zou ik deze lekkernijen kopen en bewijzen aan mijn ma dat vegan echt lekker kan zijn!


Broodje kroket uit de muur

Onderweg ben ik nog in 5 min. schoenen gaan kopen. Ballerina’s lopen niet zo gemakkelijk, maar ik had ook echt nieuwe nodig!


Ik vond het een super dagje!

2 reacties

  1. Fijn dat het zo leuk was! Ik ben ook gek op Amsterdam 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *