DIY Hanging Plants

Mijn kot is nog steeds zo leeg… En wat er vooral ontbreekt is verse zuurstof! Kleine kamer, midden in het stad. Dus plantjes adopteren is dan een goede optie 😀 . En weet je, veel mensen hebben al planten staan, waar je gemakkelijk stekjes van kunt nemen. Dus richt een facebook-groep op en wissel plantjes/stekjes uit! Mijn klimopplantjes Hedera helix heb ik ook van een toffe studente gekregen, wiens ouders het overhadden van een feestje. Geen plek, maar konden er wel nog groene meisjes een plezier mee doen! 

 

 

 

 

 

 

 

Deze DIY bestaat volledig uit gerecycleerde materialen*. De vinyl had ik gekregen van iemand, die ze ook over had. Oorspronkelijk wou ik hieruit mijn kunstprojectje van lino-snede uitsnijden, maar al snel bleek dat vinyl hier niet echt geschikt voor is en ben ik toch om linoleum gegaan.

 De bokalen heb ik gebruikt van legen potten pindakaas.

Voor 1 hangend plantje:

Benodigdheden: vinyl, witte garen, schaar, 1 bokaal, 1 klein plantje in bloempotje, nylondraad.

1) Knip 3 stroken vinyl van 1×25 cm.
2) Neem een naald en witte garen. Leg er op het einde een knoopje in en steek die door het uiteinde van 3 vinylstroken opeen.
3) Prik een paar keer door de stroken en naai ze samen vast.
4) Vlecht de stroken samen.

5) Bind het andere uiteinde van de stroken vast.

6) Naai de 2 uiteinden samen, zodat je een soort armband krijgt. Hang deze rond je bokaal.

7) Zet je plantje in je bokaal.

8) Knip 2×60 cm nylondraad af en neem deze samen. Bind deze stevig, juist onder de groeven rond je bokaaltje.
9) Doe stap 8) nog eens, maar zorg ervoor dat je knoopje nu langs de andere kant van je bokaaltje zit.
10) Knoop ongeveer 10 cm van je bokaaltje de 4 draden samen, zodat je bokaaltje rechthangt.
11) Hang op een mooi plekje!

Voila.. Weer een groen projectje klaar!

Je kan dit ook met andere plantjes doen. Wees creatief!

*De nylondraad en garen niet meegerekend.

4 reacties

  1. Erg mooi! Weet je wat ook echt enorm tof is om te doen: een avocadopit opkweken tot een plant. Geeft veel voldoening om je plant zo snel groot te zien worden. Ik kweekte er zo eentje op kot en nu bijna 3 jaar later is het al een grote plant. (hij is momenteel wel een beetje ziekjes omdat ik hem wat verwaarloosde met de examens 🙁

    • Hihi over die avocado's… Je dacht dat ik dat nog nooit gedaan had? 😀 Ik heb er van de eerste dag al eentje op mijn kot hihi. Mijn bedovertrek en kommen was ik vergeten, maar dat boompje had ik mee :D. Ik heb nu 2 boompjes en 3 pitten die ik aan het opkweken ben. Maar nu begint hij wat bruin te worden van de kou :/

    • Hahaha! Ze zijn zo leuk die avocadoboompjes! Nja, ik vrees dat mijn boom ook door de koude geveld is, ik zal ook een nieuwe avocadobaby moeten opkweken 🙁

  2. Pingback:Mijn kot… bezit alle inspiratie – Inspiring Irisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *