Vegan Cheese Recipe

Bijna elke week zie ik hier en daar een vraag opduiken over hoe je vegan kaas kan maken. Wel, nu ga ik jullie in het vervolg allemaal doorverwijzen naar hier hoe je deze maakt in amper 5 min!

Deze kaassaus kun je gebruiken in ovenrecepten (zoals witloofrolletjes, lasagne, macaroni…), op pizza of kaasbroodjes. Klaar in 5 min. en supermarktvriendelijk!

Benodigdheden:Zet deze al klaar of ge eindigt met een verbrande smurrie.

-Plantaardige olie
-Bloem
-Edelgist
-Sojamelk
-Klein kommetje
-2 eetlepels
-KlopperBereiding:
Gebruik steeds afgestreken eetlepel!

1) Doe 3 eetlepels olie in het kommetje en verhit op een laag vuurtje.
2) Als deze niet meer stroperig is en goed door je kommetje vloeit, doe je er 2 eetlepels bloem bij.       Meteen ook 5 eetlepels edelgist.3) Roer nu zo snel mogelijk de brij heel snel door elkaar.

4) Na 10 seconden roeren giet je er ongeveer 100 ml sojamelk bij en blijf goed roeren.

5) Blijf goed doorroeren. Je saus zal dikker worden. Indien te dik, doe je er gerust nog wat sojamelk bij tot je een heerlijke crème bekomt.

Nu op je ovenschotel smeren. Dit doe je het best als de saus nog warm is (minder stroperig) Vervolgens 15 min. op grillstand. Enjoy!

6 reacties

  1. Maakte net deze saus bij pasta met broccoli, deed er wat oregano en extra peper en curcuma bij, echt héél lekker! 😀

  2. Hihi leuk! En ook in de oven geplaatst? 😄 Die korst vind ik het lekkerst 😊

  3. Neen, daarvoor was ik te ongeduldig en hongerig 😉 Staat op de to-do list 🙂

  4. Haha heb ook zooovaak da ik op voorhand denk iets speciaals te koken.. Maar wacht altijd te lang en heb ik veel te veel honger, zodat ik maar iets simpel klaarmaak 😃 en gelukkige verjaardag trouwens!!! 😃 🎁 🎂

  5. Zelf nog niet geprobeerd. Ik zal toch eens edelgistvlokken in huis moeten halen om uit te testen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *