Green Hotspot: Beomarkt

Sinds ik mijn inkopen zelf doe, probeer ik steeds meer biologische producten te kopen. Zo heb ik er dé winkel in Gent voor gevonden, ‘Beomarkt’. Hier vind je tal van biogroenten- en fruit, granen, noten… En bijna allemaal verpakkingsvrij. Maak je toch gebruik van zakjes, biedt men enkel de papieren versie aan. Voor losse pasta, granen, gedroogde vruchten ed, kun je je eigen potjes meebrengen. Je kan je lege potje op voorhand wegen en dan trekt men er het gewicht van af.

    

Deze shop is vooral aantrekkelijk, omdat de prijs zeer laag ligt. Appels en peren vind je soms voor nog geen €2 en wortels aan €1.

Wat koop ik er gewoonlijk?
De boekweit voor €,75/kg. Ook de losse pasta en rijst heeft een aantrekkelijke prijs.

Voor derest vooral groenten en fruit. Afgelopen tijd nam ik vooral kool mee. Deze sneed ik dan fijn en het werd m’n wintersla. Nu de zomer er weer aankomt zal het vaker de verse veld- en kropsla worden. De bio-passata zag er ook lekker uit, dus neem ik volgende keer ook mee, ook omdat hij in glazen flessen zat. Wat ik spijtig vind, is dat men zo weinig theetjes verkopen. Ik ben verzot op losse thee. Voor de koffiefanaten is het een paradijs. Je komt binnen en ruikt meteen de aromatische geur van 5 koffiesmaken uit de manden losse koffie.

Naast de winkel vind je de bio-sapjesbar. Een gezellige plek om even te ontspannen met vrienden!

Dus kom ik je er volgende keer tegen? Of koop eens bio bij je in de buurt!

5 reacties

  1. Haha, ik herken precies iemand op de foto’s 😉 Tof dat je zo enthousiast bent over BEOmarkt, het is echt een beetje de bio-hemel van Gent he 🙂 Wat dat gebrek aan thee betreft: misschien moet je een keer naar Ohne gaan, daar hebben ze wel een aantal losse theemengelingen 🙂

    • inspiringirisje

      Hihi maar je bent toch ni echt herkenbaar? 😇 en voor thee kun je ook naar holland & baret gaan 😄 daar is zooo veel keuze! Of de biowinkel op de langleenstraat… Maar dat is wel al wat verder 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *