#1 kotmoestuin-update

De plantjes zijn bij mij overal te vinden, zelfs bij me op kot! Aangezien mijn kam
er nogal klein is en ik me putje stad bevind, kan ik wel wat zuurstof gebruiken! En wat is er dan niet leuker om een moestuinrekje te plaatsen! Hier een overzichtje van wat ik nu heb staan:


(De plantjes in de bakjes vooraan zijn voor de moestuin van onze campus.)

Mijn intussen grotere avocadoboom heb ik van thuis meegenomen toen hij nog maar een uk was. Mijn
kommen en pannen + bedovertrek had ik per ongeluk thuis laten liggen, maar dit boompje had ik mee!… Oeps! Inmiddels heb ik er sinds een paar weken weer een baby bij.


Van links naar rechts: goudsbloem, ananastomaat, vetplantje (Schlumbergera), curryplantje

Van m’n goudsbloemen zijn er veel gesneuveld… Ik had ze verpot van een zaaibakje in potjes en de stengeltjes waren afgebroken. Toch bleef ik ze extra water geven, dus een paar zijn er toch doorgekomen!

In de Aveve heb ik me vervolgens nog een curryplantje gekocht! Wist echt niet dat curry er zo uit zag! Maar de geur verklapt alles. Maar hoe het komt dat hij zo slap hangt weet ik echt niet? Hij staat nooit droog ofzo…

Ik heb nog een tomatenplant die goed aan het groeien is! Hier krijg ik zeker lekkere tomaatjes van. Mmmm
Maar ik wou het niet gewoon bij basic tomaten houden, dus ik kocht de ananastomaat. Deze ziet er iets geler uit en blijkbaar een beetje de smaak van ananas. Ben zooo benieuwd!

Verder heb ik weer een preischeutje gered uit de soep gisteren. Als je wil moestuinieren op de simpelste manier: Lees hier hoe je dit doet!

M’n taugébonen zijn fantastisch! Ik kook ze, maar laat ze ook opkweken tot heerlijke wokscheuten. Mijn oogst van vorige keer:

Deze vetplantstekjes heb ik van een toffe madam gekregen. Gevonden via een Facebookgroep ‘planten ruilen‘. Zoek er ook eentje in jouw regio of maak er zelf een aan.

In de bibliotheek bij ons in de buurt is een zogenaamde ‘zadenbib‘. Je schrijft je in en kunt op regelmatige tijd nieuwe zaden uitkiezen uit de pot die men op het moment heeft. Je bent vrijblijvend wanneer en hoeveel zaden je terugbrengt. Natuurlijk afhankelijk van je oogst! Maar hoe meer zaaddiversiteit, hoe beter, dus deel alom!
Vorige keer heb ik speciale olijfkomkommer meegenomen. Ziehier de mini-versie!


Rechtsboven: zonnebloem; klimplant midden: olijfkomkommer; andere kleine plantjes: tomaat

Geen kamer zonder cactusjes en vetplantjes! Tesamen heb ik toen deze tropisch uitziende zuurstofplant gekocht. Geen bloemen nodig om prachtig te zijn!


Tropische zuurstofplant

Dit was mijn mini Urban jungle! Ben benieuwd naar jouw kotplantjes.

8 reacties

  1. Superleuk ideetje! Ik ga binnenkort op mezelf wonen en weet nu al dat mijn huis een jungle gaat worden, haha. Ik heb op dit moment vier lychee-baby’s, wat potjes met kruiden die nog aan het kiemen zijn, een pannenkoekenplant, vleesetende planten en een levende steen. Ongeveer een jaartje geleden probeerde ik een avocadoboompje te kweken, maar dat was mislukt. Gaaf dat die van jou wel al groter wordt!

  2. Zoveel en zo speciale plantjes! Olijfkomkommer, ananastomaat?! Ik ben benieuwd hoe de vruchten er zullen uitzien! En die taugé, hoe kweek je die op? is dat in zo’n kiembakje?

  3. Ik had nog nooit van ananastomaat gehoord, moet ik zeggen. Die tropische zuurstofplant is prachtig!

    • inspiringirisje

      Ja 🙂 Ik ervoor ook niet, totdat ik het pakje zaad in de Aveve zag liggen. Deze moest ik gewoon hebben! Ben benieuwd hoe ze zullen smaken 🙂

  4. Mooie collectie, de curry plant ziet er inderdaad een beetje triest uit. Mss krijgt hij teveel water, het verkiest een beetje arme grond die af en toe droog staat. Bij ons staat hij in het bos tussen de muntplanten etc… en daar doet hij het heel goed.

  5. Ooooh wat leuk om te zien dit!! Ik zou dit ook meer willen doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *