Food

Recept kerstbiscuit met slagroom | EASY + heerlijk

Mijn biscuit kennen mijn broers ondertussen zeker! Moeilijke eters zijn het, maar dit dessert met slagroom gaat er gemakkelijk in. Binnenkort komen de feestdagen eraan en we waren met de familie al aan het beslissen of we taart we zouden maken… Tijd om dan eens mijn kookkunsten *ugh* boven te halen!

Kersttaart met chocoladesterren

Ingrediënten

Deeg

  • 4 eiwitten
  • 3 eidooiers
  • 125g cassonadesuiker
  • 50g maïzena
  • 75g bloem
  • snuifje zout
  • 1tl bakpoeder
Slagroom:
  • 2dl room 35% of 40% vol
  • 2 el poedersuiker
Versiering:
  • tros druiven
  • 1 reep pure chocolade

Vers uit de oven

Bereiding

Deeg

1) Klop de eiwitten stijf.
2) Neem een andere kom en klop de eierdooiers met 4 el lauw water tot schuim.
3) Voeg vervolgens de suiker toe en meng.
4) Meng in een andere kom de maïzena, het zout, de bakpoeder en bloem.
5) Zeef het bloemmengsel over de eierdooiers. Doe dit traag en roer ondertussen goed.
6) Schep het eierdooiermengsel voorzichtig door de eiwitten tot deeg.
7) Verwarm de oven voor op 175°C.
8) Vet een kleinere biscuitvorm in met kokosolie (of andere olie/boter) en bloem.
9) Giet de deeg in de vorm en zet voor 30 min. in de oven.
10) Laat afkoelen.

Versieren

1) Snij de druiven in schijfjes en haal de pitten eruit.
2) Ook de biscuit snij je doormidden, zodat je twee cirkels overhoudt.
3) Doe de room in een maatbeker en giet de poedersuiker erbij. Klop met een mixer tot slagroom.
4) Besmeer beide cirkels (waar je deze opensneed) met de slagroom.
5) Bedek de slagroom op de onderste bodem met schijfjes druiven.
6) Leg de bovenste bodem weer op de onderste.
7) Smeer vervolgens heel de taart in met slagroom.
8) Leg een vel bakpapier klaar.
9) Smelt de chocolade au bain marie.
10) Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit figuurtjes op het bakpapier. Laat afkoelen.
11) Versier de bovenkant van de taart met de sterfiguurtjes en fruit.

Eerlijk: mijn broers vonden de druiven op de taart verschrikkelijk, dus probeer het liever met kiwi’s zoals zij deden *walgelijk*.

Bekijk zeker ook mijn andere recepten, zoals de pink risotto (vegan) of mijn vegan kaas recept.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *