Budget,  Diy,  Food,  Garden

3x DIY tea

Lekkere kruidentheeën, het beste als je ze zelf maakt… En super gemakkelijk! Ik heb er drie voor jullie. Muntthee, Gemberthee en Kamillethee. De munt en de kamille kun heel gemakkelijk zelf kweken. Van gember kweken heb ik nog geen ervaring, maar als iemand het wel kan… Zet alsjeblieft in een REACTIE hoe dit moet! Ik ben er wel benieuwd naar.

First: Muntthee
Kweken kan je het gemakkelijk in elke tuin of pot. Het heeft niet veel onderhoud nodig en kan gewoon buiten staan. Bij ons staat het in de tuin en het begint zelfs te woekeren, zodat we er extra veel van hebben. Je koopt wel best een plantje.

Trek de blaadjes af en laat ze drogen op een keukenhanddoek. Om de thee te bereiden, hoef je enkel 2 à 3 blaadjes in een theebuiltje te doen, in je theekop zetten en overgieten met kokend water. Vervolgens even laten trekken en je hebt de friste muntthee ooit geproefd!

Second: Kamillethee
De kamillethee maak je bijna op dezelfde wijze als de muntthee. De kamille kan je gewoon in zaad kopen en zaaien. Zaai dik genoeg. Deze heeft wel veel voeding nodig, dus doe je best in potaarde.

Pluk de bloemetjes wanneer ze in bloei staan. Er komen een overvloed aan bloemetjes op. Laat ze evenals drogen en steek ze in een builtje. En weer heet water erop en klaar!

 

 

 

 

 

 
Thirth: Gember thee
Neem een stukje verse gember. Schil er 4 brede schijfjes af met een dunschiller. Vervolgens kokend water op gieten. Iets langer laten trekken en je hebt een bitterzoete thee.

Een theetje voor elke dag… Geniet ervan! J’adore les tisanes!

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *