Art,  Lifestyle

4x uitstapjes, creatieve touch

Naar de dierentuin gaan
Dit is misschien kinderlijk of saai? Niet wanneer je je teken/ schildergerief meehebt! Je kan de dieren goed observeren en ze eens langs alle kanten schetsen. Ga op een mooie dag en zet je ergens op het gras of een mooi bankje. Doe dit met twee, neem een creatieve vriendin mee en maak er een Creative Animal day van 😀

 

Museum
Neem zoals bij de dierentuin je schetsboek mee. Schilderen zal wat moeilijker gaan en schets de voorwerpen… Die voor jou uit het oog springen. Het erge aan museums vind ik dat zo leuke spulletjes in zo’n saaie glazen kast staan. Op papier kan jij ze tot leven wekken en je ding mee doen 😀

 
Zee & strand
Natuurlijk moet je ook eens gaan zwemmen en cups spelen… Maar je kunt ook meer doen! Doe een zaakje mee en verzamel heel veel schelpen. Maak er later een mozaïek mee of een armband/ ketting.

 

 

 

 

 

How? Schets eerst je tekening op dik papier. Doe er ongeveer 10 in een zakje dan sla er met een hamer op zodat ze breken. Vervolgens kan je ze mooi per kleur op je papier kleven. Velpon alleslijm werkt het beste.

Voor het armbandje maak je er ook kleine stukjes van, maar prik je elk stukje vervolgens door met een naald. Ik moet nog uitzoeken wat het beste gaat, probeer het zo ;).
Neem ook gewone alleslijm, een penceel, stevig papier mee en schetsgerief. Schets vervolgens op het strand zelf een tekening. Je kan het met zand inkleuren! Zeer mooi resultaat 😉 al zeg ik het zelf :P. Schilder je lijmen in met de alleslijm en strooi er fijn zand over. Voordeel wanneer je dit op het strand doet is dat je het overtollige zand er gewoon kan afschudden en je niet moet opletten van de boel vuil te maken ;).
Leuk idee: Neem een vriendin mee en maak een zandportret van elkaar!

 

 

 

 

 

 

 

 
Spreek met een vriendin in een park af wanneer het lekker warm weer is 😉

Neem beiden jullie gitaar mee en elk de liedjes die jullie bespelen. Ik had afgesproken met een vriendin die ukelele bespeeld. Ikzelf speel gitaar. Leuk dat de akkoorden overeenkomen. We speelden samen haar liedjes en dan luidkeels meezingen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *