Art

Behind the scenes: Fashion show

Vandaag mocht ik iets super leuk doen. Iets wat elk meisje ooit wel eens wil doen. Model zijn voor een stel modeontwerpers. Een vriendin van me zit op de kunstacademie in Sint-Niklaas en volgt er een vierjarige modeopleiding. En ze had me gevraagd of ik een ochtend vrij had.
 Binnenkort gaat hun grote modeshow door. Op 21 mei 2016 om 20u in de academie. De laatste aanpassingen moesten nog gedaan worden, en men wou hun stukken ook al eens op een model passen.

Een urban collectie. Hierin waren vooral gouden tinten aanwezig, gecombineerd met wit en zwart. Met nice hoofddeksels als hoeden, skatemutsen en basketpetten. Deze stukken zou ik echt nog wel op straat willen dragen. Zij mag mijn kledij gerust ontwerpen!
Ik werd om 9u in de Kunstacademie Sint-Niklaas verwacht. Alle deelnemers van de grote show waren er al druk bezig met hun collectie aan het uitpakken. De eerste die haar ontwerpen aan me liet zien, deed me al verstomd staan. Zo’n ingewikkelde patronen dat deze kledij moet gehad hebben, en vooral zeer creatief en speciaal. Net zoals ik het graag heb! Men had ook echt alle materialen gebruikt: katoen, wol, pailletten, karton…
Deze ontwerpster had het meer voor egyptische accenten. 
De jury zou hen binnenkort beoordelen, dus men wou op voorhand al een feedback van iemand krijgen, zodat de laatste aanpassingen nog gedaan konden worden. Dus vandaag werden hun werken al eens kritisch door de hoofdbegeleidsters bekeken. Het was tenslotte nog maar 2 weken tot het grote moment. Toch merkte ik dat veel ontwerpsters nog redelijk veel werk te doen hadden. Binnen een week is het al fotoshoot en dan moet hun kledij tiptop in orde zijn. De laatste week hebben ze dan nog tijd om hun schetsboek en portfolio in orde te brengen, want die wil de jury ook zien.
Deze collectie is van Machteld Vervaet , een zeer toffe en spontane meid, waar een groot talent achter verborgen zit. Haar ontwerpen hebben een sportieve touch vind ik, door de shortjes en gebruikte transpirerende stof. Vervolgens heeft ze die abstracte sportstyle haar eigen merk gegeven door deze te combineren met vormrijke mantels in dromerige kleuren. 
Ik zou deze opleiding ook zo graag willen doen, maar ik heb gehoord dat sommigen hun laatste jaar hen rond de €4000 kost... En dat geld heb ik niet. Bovendien ga ik volgend jaar een zware studie tegemoet en ik moet ook vakantiejob doen om m'n kot te betalen, dus no time, no money! Maar Kunstbende laat ik niet op me wachten. Dit jaar waag ik me wel een kansje bij de categorie mode.
 

Julie was degene die me gevraagd had om mee te helpen. Zelf doet ze ook mee natuurlijk. Haar collectie spatte van persoonlijkheid. Het was gemaakt van warme stoffen met lichte tinten met daarop accenten die uit het oog springen. Haar opvallende materiaalverbruik gaf ook wel iets speels mee: jute, wol en vilt waren in haar kledij verwerkt.

Het was een leuke voormiddag! Zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *