Artmaterials

Beste kleurpotloden tot nu toe | Welke koop je best?

Mensen die mijn blog zouden volgen *als er zijn*, weten dat ik een redelijke tijd spendeer aan tekenen/schilderen *dit is mijn leven nu eenmaal*. In mijn beginjaren kocht mama mijn kleurpotloodjes nog én met wat voor goedkope brol heb ik dan wel niet gewerkt. Maar ondertussen heb ik de beste kleurpotloden uitgezocht.

Allereerst al even een tip:

Gratis kleurpotloden zijn nooit of te nimmer goed. Ze geven ook vaak een grijze veeg af. Dit verpest ineens je gehele kunstwerk.

De beste kleurpotloden

Mijn favorieten zijn momenteel Bruynzeel en Caran d’Ache, allebei van de aquarel series. Ze dekken volledig, maar zijn toch niet vettig. Bovendien doe ik er redelijk lang mee. Stevig zijn ze ook. In mijn lompigheid heb ik ze al ontelbaar keren laten vallen *ik weet het… ik ben hier even voorzichtig mee als mijn laptop, maar die heb ik ook al eens laten vallen…*. De vulling is nog steeds ongebroken bij allemaal.

In bovenstaande foto zie je dat er niet veel verschil in zit. De Caran d’Ache lijkt me iets vettiger, ook in de hand voelt het zo. Hij glijdt gemakkelijker over het blad. Je zie ook dat hij iets rapper dekt.

Waarom heb ik de aquarel-versie zul je wel denken?

Wel, oorspronkelijk had ik de Caran d’Ache gekocht voor op reis *jaren geleden, toen de dieren nog spraken*. Zo kon ik tegelijk schilderen én tekenen, met maar één set. Maar zoals gewoonlijk was ik deze eens vergeten, dus schafte ik me in de dichtstbijzijnde kunstwinkel die ik kon vinden mijn Bruynzeels aan. *Mijn Bruynzeels moest ik toch écht wel in Holland (Rotterdam!) gaan kopen hé, er staat niet voor niets ‘HOLLAND’ op*

Beide sets bevatten bijna een van elkaars afwijkend kleurenpallet. Ze vullen elkaar mooi aan, dus heb ik geen spijt meer gehad van mijn verstrooidheid.

Moest ik kiezen tussen beide zou ik toch voor de Caran d’Ache kleurpotloden gaan. Ze voelen het best in de hand.

Welke nog?

Ook weet ik dat er nog betere zullen zijn. De Faber Castell Polychromos staan vanboven op mijn verlanglijstje. Helaas betaal je voor 1 potlood minstens 6 euro. Een doos van 120 potloden kost 160 euro, maar dat geld wil ik er even niet aan uitgeven. Zeker, omdat degene die ik nu heb, ook al van schitterende kwaliteit zijn. De prismacolors zou ik bovendien ook willen proberen.

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *