Diy

Christmas stars

Christmas is coming!!

Ik was vorige week de kerstversiering beginnen uitpakken. Ik fantaseerde over hoe ik dit jaar de kerstboom zou versieren, maar realiseerde me dan dat er niet zoveel verschillend zou zijn van de vorige jaren. We hadden elke keer de kleuren groen, goud en rood. Deze keer wou ik iets helemaal anders! Er zaten ook al zoutdeegfiguurtjes in de doos, marr die hing ik er evenals elk jaar in.

Voor al wie zijn kerstboom nog last minute moet zetten: je moet er een extra mooie van maken! Deze zoutdeegfiguurtjes zijn gemaakt uit het simpelste snelle recept van de wereld! Je kunt er echt niets bij fout doen.

Eerst bereid je het zoutdeeg.

Ingredienten:

  • 500 g bloem
  • 300 ml water
  • 250 g zout
  • 1 1/2 el olie (olijfolie, zonnebloemolie, arachideolie…)
Bereiding:
  1. Maak een kuiltje in het bloem en giet het water erin.
  2. Meng vervolgens het zout door het water en dan het bloem mee.
  3. Giet de olie erbij.
  4. Kneed vervolgens zeer goed zodat het een soepel deeg vormt. Het mag zeker niet meer aan je handen blijven kleven!
  5. Strijk het deeg met de roller plat tot een grote pannenkoek van 4mm dik.
  6. Steek figuurtjes uit met de uitsteekvormpjes.
  7. Neem een stylo (zorg ervoor dat hij uitstaat) en prik gaatjes voor de touwtjes om op te hangen in de figuurtjes.
  8. Zet gedurende 20 min in een voorverwarmde oven van 170° C.
De koekjes zijn nu klaar. Laat ze eerst afkoelen.
Je kunt ze vervolgens inschilderen met acrylverf. Laat de verf drogen en zet er versieringen op.
Laat de verf een tweede keer drogen en doe een dikke druppel alleslijm op de figuurtjes. strijk die lijm vervolgens met een penseel open en besprenkel met glitters. Deze weerfonkelen dan in de boom in combinatie met de kerstlichtjes. Knip stukken garen van 15 cm lang. Rijg ze door het gaatje van een figuurtje en maak van de uiteinden 1 knoopje.Nu kan je ze in de kerstboom hangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *