Online

De voordelen en nadelen van bloggen – mijn ervaring

Al enorm vaak heb ik me afgevraagd waarom ik nog verder blog. Dus bedacht ik me om alles eens de voordelen en nadelen van bloggen op een rijtje te zetten.

De voordelen

Ik kan mijn creativiteit uiten en hier haal ik enorm veel voldoening uit! Niet zoveel als mijn studie, maar als ik met iets kunstig in mijn hoofd zit, wil ik het eruit. Ook heb ik dan minder het idee dat ik iets niet voor niets gemaakt heb. Wat doe je anders met al die knutsels en schrijfsels?

Ah en alle reacties zijn ook enorm leuk! Zeker, indien het afkomstig is van een blogger die jij ook volgt.

Op zoek naar een leuke hobby die je kan doen wanneer je wil? Dan is bloggen echt wel de max. Ik heb me dit jaar ook ingeschreven voor kunstacademie, maar ik moet bekennen dat ik bijna nooit ga. *#SOMUCHHOMEWORKTODO*
Bloggen daarentegen doe gewoon als ik een keertje slecht geslapen heb en niemand wil zien, haha.

De nadelen

Ten eerste kost het enorm veel tijd. Elk bericht schrijven kostte me vroeger *zie de diy-posts*  gemakkelijk een halve dag. Bovendien publiceerde ik het dan nog met een ‘foert’-gevoel in me. Nu ik er naar terug kijk, leken zelfs mijn foto’s op niets. Ik wou het allemaal net als ‘die andere mooie blogsites’.

Meestal ben je alleen aan het bloggen. Ik denk dan vaak: “Had ik niet beter met vriendinnen kunnen afspreken ipv hier aan te werken?”
*Nja, indien iemand samen een post wil schrijven.. Laat zeker een comment achter! Dit zou ik enorm leuk vinden.*

Je moet enorm goed zijn om er iets aan te verdienen. punt. *Ben ik dus niet*

3 Reacties

 • Anne-Sophie

  Allemaal heel herkenbaar, al heb ik met die nadelen absoluut geen moeite. Ik blog gewoon ontzettend graag, ik hou van de vrijheid en het hele creatieve proces dat je zelf doorloopt. Het is veel meer werk dan mensen zich voorstellen, maar wat je ervoor terug krijgt is een beetje zoals het hebben van je eigen magazine, maar dan zonder verplichtingen of stress. Oké, soms is die motivatie er wat minder, maar dan schrijf ik gewoon minder vaak. En natuurlijk zou heel leuk zijn om meer lezers te hebben of er op een of andere manier voor vergoed te worden, maar dat weegt allemaal niet op tegen het plezier en de voldoening die ik er persoonlijk uithaal. Ik hoop echt dat je even veel plezier uit je vernieuwde blog zal halen als ik! 🙂

  • Iris

   Ja, dat is waar 🙂 Alleen vind ik het soms wel jammer dat ik te weinig tijd met mijn vriendinnen kan doorbrengen, terwijl ik wel blog. Maar dit doe ik meestal tussendoor 🙂

 • Carolien

  Herkenbaar! Bloggen is voor mij echt een uitlaatklep. En inmiddels ook een uit de hand gelopen hobby met regelmatig samenwerkingen.

  Waarom zou jou blog niet goed genoeg zijn? Meld je eens aan op een site waar je zelf kunt pitchen voor opdrachten. Daar zijn er een aantal van waar je je altijd op kunt aanmelden. Gewoon doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *