Budget,  Diy,  Garden

DIY cozy hangmat

Hihi Een tijdje geleden klaagde ik dat ik zoveel ideeën had, maar niet wist wat eerst te doen. Wel ik ben toch altijd druk bezig geweest. Ik ben dit projectje begonnen en heb gemerkt dat er veel tijd in steekt. Maar toch raad ik het je aan om ook eens te maken. Achteraf heb je er zoveel genot van.

Als materiaal heb je weer alleen recycled items nodig. Veel stof, enorm veel. Dit is best katoen. Maar andere dunne stof is ook oke. Je hoeft zeker geen nieuwe stof te kopen. Met oude kleren en lakens kom je er eigelijk al.

En dan is het repen knippen en knippen en blijven knippen. Dit gaat het gemakkelijkst met een gewone grote schaar. Zorg dat ze ongeveer 4cm breed zijn. Om zo lang mogelijke stroken te krijgen, knip je best eerst de stof mooi uit, zodat er geen randen of knopen van bv. je hemd meer aanhangen. Vervolgens begin je vanaf buiten in een ronde te knippen zoals een spiraal naar binnen.

Daarna kan je beginnen haken. Dit is een veel leuker deel! Ik ben begonnen met 1v, daarop 2 vast, daarop 4. Bij elk rijtje vermeerderde ik in het begin en op het einde tot je de gewenste breedte van je hangmat hebt. Haak verder totdat je je lengte hebt en verminder tenslotte weer in het begin en op het einde van elk rijtje. Voila, en dan kan je lekker luieren in je hangmat na je werk! Je kan hem natuurlijk in de zomer ook in de tuin hangen.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *