Budget,  Diy,  Lifestyle,  Music

DIY flower power party

Party-animal!!! .. Nee, zo eentje ben ik zeker niet, maar ik heb af en toe zeker een goe feestje nodig. Ik kan echt niet zonder. Vrolijke mensen maken mij ook gelukkig. Ik ben al een tijdje geleden verjaard, en was toen op reis. Maar mijn 18de verjaardag moest toch gevierd worden, vind ik :). Er moest zeker een thema zijn voor mijn feestje. Ik koos voor FLOWER POWER. De decoratie maakte ik zelf. Ziehier hoe je dit doet:

Ik heb 2 peacetekens uit karton geknipt. Vervolgens -de ene beschilderd langs de buitenkant. In het midden heb ik verf gespat. Hiervoor heb ik mijn acryl met heel veel water aangelengd. Dan de boel laten drogen. Als topping besmeerde ik het oppervlak met behangerslijm, zodat ik het nog met glitters kon bestrooien.

De grotere variant heb ik met papier maché bekleefd voor de stevigheid nadat ik de vorm uit een karton knipte. Iedereen heeft wel oude, kleurige sokken in huis waar een gaatje in zit. Verknip deze tot een redelijk vierkant en bekleef je peace ermee. Dit doe je evenals met behangerslijm. En als ‘peace’ of cake heb ik hem ook nog beglitterd.

In het midden van de partyroom heb ik m’n discobol gehangen. Ik heb hem gemaakt door een ballon op te blazen. Vervolgens heb ik hem ook volledig beplakt met papier maché. Hij is vervolgens beschilderd. Voor de spiegeltjes heb ik oude cd’s in 6 stukken geknipt met een schaar en met lijm erop gekleefd. Je kunt hier velpon of iets dergelijks voor gebruiken.

Om de muur nog een leuke tint te bezorgen, knipte ik muzieknoten uit karton. Deze zijn ook met acryl beschildert. Na er met een borstel een laagje behangerslijm op te strijken, heb ik ze nog met glitters bestrooid.
Eigenlijk wou ik overal leuke party lampjes hangen, maar ik had geen zin om nieuwe aan te kopen en ze dan maar één keertje te benuttigen. Maar kerstverlichting staat ook mooi!
 

 

 

 

 

 

 

De muren leken me zo kaal, dus daar moest iets op gevonden worden. Om in het flower-power thema te blijven heb ik overal in de kamer bloemen aan de muren geprikt.

Ik heb ze uit dunne, niet-rekbare, oranje katoenstof geknipt en op een papier met behangersplaksel gekleefd. Daarna knipte ik deze uit. Om het mooie hartje in het midden te verkrijgen heb ik duimspijkers gebruikt om ze vast te pinnen.

Nu nog een leuke bende uitnodigen en de avond kan niet meer stuk! Ik heb me allesinds goed geamuseerd. Vergeet je ook niet te verkleden!

PS: Ik had ook nog een heerlijke vegan appel-rabarbertaart gemaakt. Ziehier het recept. Het is geïnspireerd op de aardbei-rabarbertaart van Vegan Challenge, maar die vond ik veel te zoet.

Appel-rabarbertaart

Ingrediënten

Bodem:
250 g volkorenbloem
Half zakje bakpoeder
70 g rietsuiker
¼ tl zout
1dl olie
4 el sojamelk

Vulling:
150 g rabarber
300 g geschilde appel
2 grote el rietsuiker
5 grote el bloem

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom.
Kneed goed tot je een dik deeg bekomt. Doe er desnoods nog wat bloem bij.
Laat een dik uurtje in de koelkast staan, of maak dit een dag op voorhand.
Verwarm de oven op 180° C.
Snij de rabarber en de appel in kleine blokjes van een halve cm.
Doe deze ook in een grote kom en meng er de rietsuiker en de bloem onder.
Bekleed de springvormen met een dun laagje bodemdeeg.
Schep de vulling in de vormpjes.
Zet voor 40 min in de oven.

Tip: Je kunt de appel ook vervangen door aardbei, nog lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *