groene kalender
Diy,  Lifestyle

DIY Happy Green Calendar

Hier op kot hebben we een gemeenschappelijke keuken. Daar ben ik enorm blij mee. Het is hier altijd gezellig. Op het prikbord had iemand een zelfgemaakte ‘funfact of the day-kalender’  geprikt. Inderdaad leuk om te lezen, maar veel wijzer werd je er niet van. Deze liep ook maar tot het einde van de examenperiode. Tijd dus voor een nieuwe!

 Ik kwam op het idee mijn medekotgenoten wat inspiratie te geven voor green lifestyle 😊. Erboven plakte ik ook nog even een fruitkalender, omdat ik zo vaak mensen in januari van de winkel zag komen met een doosje verse bosbessen. Die groeien op dit moment nergens meer… Enkel in veel te heet verwarmde serres ofwel moeten ze van helemaal de andere kant van de planeet komen.

Ideeën:

-Vermijd olie/benzine/petroleum. Elk product van plastic bevat olie en ongeveer alle vervoersmiddelen rijden op olie… Men kan geen nieuwe bijmaken. Over een aantal jaar is de fossiele brandstof op!

-Let op water. Eens door de gootsteen: weg zuiver water… dus niet te lang douchen! Van je water te veel op? (bv. na aardappelen te koken) Doe dit bij de plantjes!

-Maak zelf natuurlijke verzorgingsproducten op mavieenvert.be

-Eet plantaardige ipv dierlijke eiwitten. Namelijk anders inefficiënt: 7 kg plantaardig eiwit nodig voor voeder voor productie van 1kg dierlijk eiwit.

-Slechtste uitvinding ooit: een loopband. Het toestel verbrandt bakken energie om jou energie te laten verbranden. Ga liever buiten en vang wat vitamine D en verse lucht op!

-… (Verzin je zelf nog eentje? 🙂 )

Vandaag ben ik even in de keuken van het verdiep onder ons gepasseerd. Daar hangt een verjaardagskalender 😊. Een DIY voor volgende keer?

Maak je eigen Happy Green Calendar en laat me iets weten in de reacties! Post een foto met #creativeinstruments en #happygreencalendar!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *