muntthee
Food,  Lifestyle

Eigen Thee tag

Allereerst: Iedereen die me kent weet dat ik van theetjes hou! Zo gaf ik jullie al eens 3x DIY verse thee. Het enige lekkers waar je zoveel van mag als je wilt. In alle smaken bestaan ze. *En ik koop ze dan ook allemaal, oeps.*

muntthee

Mild, klassiek en fleurig

De klassieke theeplant, Camellia sinensis, geeft ons niet enkel groene en zwarte thee, maar ook de heerlijke witte thee. Deze laatste wordt gemaakt van de bloesems van de plant. Bovendien ruikt deze thee enorm lekker.
Ik drink hem wel niet te vaak, aangezien deze het dubbele van de ‘gewone’ thee kost.

Fris

Bewerken

 
 

Niet enkel de frisheid van munt waardeer ik. Ook is zijn geweldige kracht op mijn darmen enorm. Ik zou eigenlijk fodmap-vrij moeten eten. Hier hoe ik een beetje rekening mee, maar nogal beperkend. Is mijn spijsvertering me echt aan het tegenwerken, geeft deze thee het al na 5 min. een kalmerende werking.
Er bestaat ook een kruidige Marokkaanse variant van, maar hier ben ik, omwille van de smaak, minder voor te vinden.

Green is always a good idea

De groene thee is eerlijk gezegd wel nog de variant die ik het meeste drink. Gewoon omdat hij me altijd wel smaakt. Momenteel drink ‘Groene thee Gunpowder’.

Pittig en smaakvol

Gewoon verse gemberthee om de dag met veel goesting van start te gaan is soms nodig. En terecht! Zijn pittige smaak geeft je het pittige gevoel dat je de wereld weer aan kunt *Ja, zo’n dingen denk ik soms echt*
Maar deze is wel een gekende opkikker voor je immuumsysteem en maagversterkend. Dus misschien toch een keertje proberen?

Bitter en hongerstillend

Vaak heb ik in de ochtend de meeste honger van de hele dag *Niemand toch?* Om toch iets gedaan te krijgen met een volledige focus op mijn werk, word ik wakker met mijn Nan-Yu-thee. Deze geeft me de boost die ik nodig heb.

Theetjes voor het slapen gaan

Eigelijk drink ik enkel thee in de ochtend, maar moest iemand me ‘s avonds toch thee aanbieden *tegen thee zeg je toch geen nee?*, ga ik voor de linde of rooibos. Vroeger dronk ik ook vaak kamille of soms venkelzaad, maar nu heb ik gemerkt dat mijn spijsvertering *I know, nu verpest ik weer alles* daar niet blij mee is.

Laat je me weten wat jouw thee-favorieten zijn in de comments?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *