Lifestyle

Exams feel like holidays? How do you do it?

Wel what I mean? Velen van mijn klas zitten tot ‘s avonds laat te studeren. Ik ben al klaar rond 17u en ga nog naar de muziekschool enz.. 🙂 De oplossing is gewoon plannen, plannen en nog eens plannen. Je moet tenslotte ook een goed overzicht van je werk hebben.

 

 

 

Ik zit in de les en na 1 uur van dat vak hebben we meestal maar een paar pagina’s overlopen. Niet de moeite om eens te bekijken, wanneer je alles meteen begreep wat er vertelt werd. Begreep je toch een oefening of verklaring niet? Kijk er de avond zelf al eens naar. Begrijp je het nog niet? Vraag de volgende les al om uitleg!
Na 3 lessen ofzo heb je toch al een kleine 10 pagina’s. Zeker wanneer je blaadjes met definities krijgt of dden van elk vak 2 grote toetsen per semester. Per grote toets warwoordenschat, leer je die meteen.


We han er ongeveer 3 of 4 kleinere stukken die ik na elk stukje meteen studeerde. De dag voor de grote toets is het enkel een keertje overlopen.

 

 

Hoe doe je dit voor de examens? Wel de dag voor elk examen hou ik alleszins vrij om enkel voor dat vak te studeren. Vervolgens plan ik de periode ervoor ook in. Ik tel dagen terug en zet op elke dag een vak, zodat ik minstens al één keer voor dat vak gestudeerd heb. (de weekends tussen de examens tellen ook mee als voorgaande dagen, dus die plan je ook in) Je leert een eerste keer net ietje meer dan de helft. ( Behalve het deel waar je juist toets van gehad hebt) Derest bekijk je eens om te kijken ofdat dit lukt om in 1 dag te studeren samen.

 De dag voor het examen moet je nu juist nog even rap overlopen!! Het voelt dan echt al als vakantie en je bent kei gerelaxt. Je kent toch alles al. 😀

Kost dit niet keiveel onnuttig tijd? Dit was ik ook aan het denken toen ik dit artikel schreef. Zou lijkt het wel als je dit zo leest. Nee! Je onthoud echt al grote lijnen.

Bovendien zijn er zaken die veel meer onnuttige tijd kosten. Bijvoorbeeld het maken van samenvattingen. Onderlijn gewoon de belangrijke dingen in je cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *