Garden

How to make brandnetelgier

Slechte arme zandbodem zoals in mijn tuin? Je kan er zelf iets aan doen! Het enige wat je nodig hebt is onkruid!! Dat hebben we allemaal.

 Ik ben op zoek gegaan naar een veldje in de buurt. Nam een tuinschaar en een grote zak mee. Ik kwam terug thuis en heel de zak was gevuld met brandnetels! Je hebt alleen de stengels en bladerennodig. De wortels mogen er dus af. Tip bij het plukken: Brandnetels bezitten haartjes op de bladeren & stengel. Deze groeien naar beneden toe. Om ze te plukken moet je ze vastnemen, zodat je niet tegen de groeirichting in gaat, want dan stoot je tegen de uiteinden van de haartjes en wordt je geprikt! Of neem tuinhandschoenen mee. 😛
 Neem een grote emmer en smijt alle brandnetels er maar in. Giet het op met water tot alle stengels onder zijn. Nu is het 10 dagen wachten. Niet in de zon, maar best buiten. Het begint verschrikkelijk te stinken. Roer het wel minstens één keer per dag om zodat het brouwsel goed kan gisten. Na 10 dagen verdun je het voor 2/3 met water en giet je het bij de plantjes! Het is zeer voedzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *