Art

Kunstbende 2016

Wat een fantastische dag was dit!! Weeral de leukste van het jaar. Vandaag schitterden alle artiesten in de tentoonstelling, het podium of op papier.

Meer dan 80 kandidaten in verschillende categorieën namen deel. Ik en Valérie namen deel in beeldende. Ons werk zetten we vrijdagavond al klaar. Mooi naast elkaar tussen vele andere schitterende dingen.


De deelnemers en jury arriveerden al om 12u. Pas om 14u begonnen de eerste bezoekers aan te komen.

Ik deed weer mee met mijn schelpenwerk en Valérie had een duo van twee schilderijen te presenteren. Op het ene waren twee spookdiertjes te bewonderen in hun vredige habitat, de oernatuur op zichzelf. Het andere werk is ertegen helemaal contrasterend. Het stelt de mens voor die een brein heeft als geen ander wezen op aarde. Het evolueert, vindt nieuwe dingen uit. Zoveel gedachten worden uitgewisseld. Maar er zit geen één bij over de dieren. Daar kijken de mensen niet naar om, alle dierenleed in de wereld laat hun koud. Ze maken hun habitat stuk voor de cacaoplantages…

We kregen allebei een meet & greet met de jury. Dit bezorgde ons wel wat zenuwen. Maar de jury was zeer positief over het werk. Tegenover vorig jaar was het echt een vriendelijke jury. (Vorig jaar hadden ze namelijk over mijn kader gelachen. 🙁 ‘van je bomma zeker?’…nope!)

Twee zalen waren gevuld met beeldende werken en fotografie. In de theaterzaal kon je mode, performance & dans gaan bijwonen.

Voor muziek en film moest je naar het jeugdhuis ernaast gaan. Bovendien werden er ons gratis drank-en eetbonnetjes aangeboden voor lekkere broodjes. Je kon ook van de gezellige sfeer genieten in het cultuurcafé.

Buiten, in het kunstbende-busje kon je een workshop bijwonen. Beautycases maken van tape. Helemaal niet moeilijk! We hebben elk eentje gemaakt. I know, niet echt goed voor het milieu, maar ik ga het goed gebruiken en doe het maar één keer.

Om 18u was de grote slotshow te zien… Een beetje raar. Men beelden vruchtwaterdruppels uit. Ik had het niet meteen door, maar achteraf leek het me wel nog logisch.


En dan de uitslag…Spannend. We zijn beiden niet gewonnen, maar wat me opviel was dat elke keer dezelfde mensen winnen. Voor sommigen was het de 8ste keer. Dan bleven ze op het podium staan. Want ze mochten toch elke keer weer naar voren komen. :p

Winnaar van Beeldende.

Het was een supergave dag!! Volgend jaar doe ik weer mee! 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *