jury
Art

Kunstbende 2017

Weeral een jaar keer ik uit naar deze dag: Kunstbende! Eindelijk weer de creatieve optredens/expo’s van allerlei talenten te zien.
Dit jaar ging de voorronde Waasland door in het cultureel centrum van Lokeren. Ik en Valerie deden weer mee in de categorie Beeldende, maar de concurrentie was uitmuntend sterk. Heerlijke dingen heb ik zien hangen!

Vakantiedromen bij Mont Saint Michel/Zeegezicht

Vooral de verhalen die erbij hoorden vond ik verrukkelijk. Zo heeft Viola … gemaakt. Ze was oorspronkelijk… aan het spuiten, maar niets vond zij zoals ze het wou. De lijntjes liepen niet perfect en ze had er genoeg van. Verder doen ging niet meer. Toch wou ze haar doek niet verloren laten gaan, dus hergebruikte ze die voor school. “Een dikke laag verf over en je kunt die een tweede keer gebruiken.”, dacht ze. Maar ook dit ging niet goed. Ze schraapte de verf er uit impulsiviteit af… Toen ze dit bekwam. Ze realiseerde zich toen dat je niet moet streven naar perfectie, maar moet blij zijn met wat je hebt.

Yoanna

Lisa bracht een gevoelig onderwerp op tafel doorheen de categoriën waar ze aan deelnam. Zo had ze voor beeldende met lijm tekeningen gemaakt. Blinden kunnen niet zien, maar zo konden zij wel aan kunst deelnemen en voelen wat erop stond.
Voor foto maakte ze een collage van eigen foto’s van blinden en ook enkele foto’s door een blinde getrokken. Daarbij voegde ze een geluidsfragment, waarop de getuigenis van de blinde man te horen was.

(Bij)zonder Zicht

Wat maakte Valerie? Een werk dat heel de kamer deed schitteren! Haar gigantisch werk was geïnspireerd door de schilder Ensor. Ze heeft er een heel eigen touch aan gegeven, door triestige zaken op de vrolijkste manier te doen stralen. Op haar schilderij zijn doodshoofden en griezels te zien, maar deze lijken je niet als de dood, aangezien ze met zo’n vrolijk kleurenpalet gepresenteerd staan. En ik zou zeker niet zeggen dat de echte Ensor het beter zou doen. Valerie is een echt talent!

Heaven in Disguise
Wat maakte Iris? 3 paletten lino-snede met enkele attributen, een werk genaamd ‘Ovale of Life’. Maar? Is het niet Circle of Life? Wel, dit zo het moeten zijn. Een tijgertje wordt geboren, is gelukkig en groeit op. Later wil deze tijger zelf een generatie voorbrengen, maar dit wordt niet meer mogelijk gemaakt. De mens vernietigd veel, ook het leven van deze tijger. De cirkel wordt altijd meer een meer vervormd. Hij wordt platter tot een ovaal, tot hij zo plat is dat hij een rechte lijn vormt. Hij is niet meer oneindig, maar stopt. Net zoals het leven van de tijger.
Ovale of life

Je kon er je eigen Kunstbende-goodiebag laten drukken door Lucifer, het creatief project van Tklub.

Wij bij de jury…

Mooie tekeningen op muziekpartituren: Music in Art

Winnende deelnemer van ‘Beeldend’: Gent
De live kunstenaar
Pirouette
Drowned

Bovendien waren er tal van andere leuke dansen, performances, tekstjes, tekeningen… We hebben weeral bijzonder van de dag genoten!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *