Art,  Diy

Kunstbende mode ideas

I know, deze keer ben ik er heel vroeg bij, maar volgend jaar ga ik weer meedoen met kunstbende. In de categorie beeldende, maar ik wil me ook eens in de mode wagen.

 Ik zat er al een poosje aan te denken en mijn hoofd aan het kapotpeinzen wat voor iets ik zou maken. Ik wou wel een collectie waar natuur in verwerkt is, ofwel iets met tegenstellingen. Uiteindelijk gaat natuur toch voor.

Van recycling ben ik ook altijd fan. Ten eerste is recyclen altijd keigoed en ten tweede geeft het nog iets extra creatiefs mee. Dus deze optie bleef zeker ook voor me open.

In mijn kledij zullen drie elementen verwerkt zijn. Het element water, lucht en de kracht van de planten.

Voor de wateroutfit linkte ik het water meteen aan een element dat wijzelf broodnodig hebben. Bij ons thuis drinkt de rest van het gezin nog uit de plastic flessen. Ik ben op kraantjeswater, zonder die slechte plasticverspilling, overgeschakeld, maar ik heb ze wel nog in huis.
Weet je, je kunt uit de bodem mooie bloemetjes knippen die ik ga beschilderen en op de outfit zal bevestigen. Op de schouders komen een ander soort bloemen, gemaakt uit spitse spiezen van ‘bloemblaadjes’.  Het jurkje zelf maak ik gewoon uit witte stof waar ik dan een waterprint op verf.

Voor de natuuroutfit maak ik gebruik van echte gedroogde blaadjes en bloemen. Deze zal ik drogen, en misschien vervolgens vernissen, ofwel ga ik er een gipsafdruk van maken en in mijn kledij verwerken. Ik moet er nog eens over nadenken en gewoon eens proberen wat het beste lukt. De outfit bestaat uit een crop-Top, een short en korte panty’s. De crop-top versier ik met houtaccenten via takjes. En een rand van blaadjes. De short evenals. De panty’s bestaan uit zwarte ruiten, waar ik bloemen en blaadjes in zal verwerken. Deze komen bovendien terug in de armen van de crop-top. Welke print ik erop zet, weet ik nog niet. Ik zie wel wat erbij past.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de luchtoutfit heb ik één ding nodig: Veertjes, veertjes, veertjes… Het zal sparen worden. Als er iemand er op overschot heeft. Laat maar weten in een REACTIE  :D. Het topje wordt volledig bedekt met een verenkleed en ook de schoenen, wat eigenlijk gewoon ballerina’s waren, zal ik versieren met de veren. Er zijn ook opvallende touwaccenten aanwezig. Dit voor de benen, de haardiadeem en in de armband. Deze laatste is tenslotte nog gecombineerd met de luchtveren. Voor oorbellen wil ik ook nog veertjes gebruiken. De print bestaat een een patroon van het zaad van paardenbloemen dat met de wind meegevoerd wordt. Ik vind het er altijd zo magisch uitzien! 🙂

Het wordt allesinds zooooveel werk. Mijn vakantie zal weer goed gevuld zijn, ook al zit ze al vol.

Ik hoop dat er nog veel kandidaten zijn, hoe meer hoe leuker!! Zie je op kunstbende 2017!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *