creatief bureau
Online

Mijn overvolle Pinterest account

Je bent creatief of je bent het niet. Indien niet is Pinterest de enige oplossing. Uren kan ik me hier uitleven. Voor mijn geen IG of fb-verslaving. Geef mij maar een overvolle Pinterest.

overvolle pinterest

Al eerder deelde ik mij favoriet blogs, nu mijn overvolle Pinterest borden. In het bovenstaande screenshot zie je hoeveel borden ik wel niet heb. Let op: alles is wel netjes geordend. Zo vind ik snel mijn soort inspiratie waar ik op dat moment behoefte aan heb.

Rattenhaaksel

Mijn eerste bord is al iets speciaals. Ik moest voor mijn practicum examen dierkunde het spijsverteringsstelsel van een rat studeren. Op een of andere manier was ik benieuwd naar wat ik zou vinden als ik ‘Dissectie rat’ in de Pinterest zoekbalk zou typen. Vervolgens vond ik deze pin wel geslaagd. Het is een gehaakt beestje van wol waar je de organen (ook van wol) uit kunt halen.

Bloginspiratie

Ook heb ik natuurlijk een paar borden die me bloginspiratie geven. Dit komt altijd van pas. Maar meestal doe ik er niets mee. Ik vind het gewoon leuk om naar te kijken, want de meeste inspiratie hiervoor haal ik van andere Nederlandstalige bloggers.

Kunstinspiratie

Mijn grootste gebruik van dit platform dient om andere tekeningen te bekijken. Niets leuker dan dit gewoon. Ook dienen de borden ‘Drawing Inspiration’, ‘Painting inspiration’, ‘Nature’ om referentiefoto’s te zoeken voor mijn werk.

Wist je trouwens dat ik altijd bewondering heb gehad voor kristallen en mineraalstenen? *Obvious, anders ga je geen bio-ingenieur doen* Vroeger toen we naar de bergen op vakantie gingen kwam ik ook steeds met een ganse rugzak vol stenen terug. Uiteindelijk hebben we ze rond onze vijver gelegd en hadden ze nog nut.

Coding

Bij de borden ‘Coding’, ‘Css’, ‘Sprite sheet’ en ‘Web Design’ moet ik misschien wel even een tekening maken. Vorig jaar zou ik bijna gestopt zijn met mijn huidige opleiding en gaan starten met Digital Design and Development. Vandaar… Programmeren heeft me bovendien ook altijd al geïnteresseerd. Als kind ontwierp ik laagdrempelig ook mijn eigen games *iets sims-achtigs*.

Boeken en koken

Het ‘Books’-bord stelt vervolgens niet veel voor. Kortgezegd haat ik lezen. Enkel indien ik me steenmoe voel, kan ik er nog aan beginnen. Ik vind verhalen wel ontzettend interessant, maar het lezen… Nope, niet voor mij weggelegd. Romans allesinds niet. Schrijven vind ik dan wel weer fantastisch.

R staat voor recepten. Ik moet mijn broers met iets vetmesten. Als zijn van mijn kookkunsten proeven, weet ik ook dat ik iets écht goed gemaakt heb *moeilijkste eters ever*.

Tot slot zie je dan ook dat ik mijn motivatie om productief te wezen verdacht vaak op Pinterest ga zoeken. Hoe is het zover kunnen komen.

2 Reacties

 • Anne-Sophie

  Maar zo’n orde in jouw Pinterestwereld! En OMG, hoe cool is die gehaakte rat!! Ik ben voor dierkunde nog dode krabben gaan sprokkelen op het strand om monddeeldissecties te oefenen, maar die rat, dat was echt wel educatief next level geweest! Heb je ze ooit ook echt gehaakt? En ik begrijp je stenenpassie, geen bio-ingenieur die start aan de opleiding zonder een kleine fascinatie voor stenen he 😉

  • Iris

   Hehe. Nee ik haak ni graag. Maar ik vond die rat wel grappig 😏
   En ik was blij dat ik die krab niet kreeg op mijn examen, want ik kon er werkelijk noppes van.
   Ik ben blij dat je m’n stenenpassie deelt 😉 Ik kan hier echt overexited van worden, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *