Diy

Pimp die saaie t-shirts!! #zeefdrukken

Ik ben gaan zeefdrukken! Nog nooit zoiets leuks gezien ๐Ÿ˜€ Het leuke eraan is, dat het niet moeilijk is en je meteen professioneel resultaat hebt. Niet zoals bij naaien, wat ik vaak doe. Uren aan een kantje kan prutsen en het er nog mislukt uitziet.

Ik heb meteen al m’n saaie t-shirts bedrukt. Mijn kleren die ik genaaid heb ga ik ook bedrukken.

Je hebt er dan ook wel veel groot materiaal voor nodig.

Hoe ga je te werk?
Eerst zeef instrijken langs beide kanten met verf die blijft kleven wanneer er licht op komt.

Even laten drogen in het donker. Ondertussen kun je je ontwerp kiezen. Print je tekening af op mikapapier. Kleef 2 mikas op elkaar, anders is het niet donkerzwart genoeg. Wat ook heel leuk is: Er Bestaan vettige stiften om rechtstreeks op je mika te tekenen. Mijn vogel is zo getekend.Paar min. onder een straffe lamp houden, met je tekening erop.
Vervolgens er met een sproeier op spuiten. Je tekening wordt zichtbaar! ๐Ÿ˜€ Nu moet de zeef weer drogen van al dat water om te drukken. Droog? Leg je tshirt op de druktafel en schroef je zeef vast. Smeer een lepel inktpasta in een lijn uit over de breedte van je tekening. Neem je spatel en druk over je tekening. En dan tromgeroffel!!! Het resultaat is te zien ๐Ÿ˜‰

Ik heb een hamsahand gedrukt en een vogel met een leuke quote bij.
Dit allemaal bij een workshop van Lucifer in Tklub!

2 Reacties

  • Invisiblecreations

    Leuk gedaan zeg! Jammer dat je het niet zomaar thuis kunt doen! Je vroeg op mijn blogs om wat tips voor de jouwe. Persoonlijk zou ik de foto's iets groter laten zien (ik doe meestal extra groot) en ervoor zorgen dat de tekst alleen onder en boven de foto's komt i.p.v. ook ernaast. En zou ik je pagina iets smaller maken (vooral het rechter menu), zo komen de posts iets meer in het midden. En ik mis nog een pagina die over jou gaat en een intro in het rechter menu, zo maak je het persoonlijker, wat lezers vaak prettig vinden. Hoop dat je hier iets aan hebt! Liefs Idwerd van Invisible Creations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *