Food,  Lifestyle

Potluck first edition

Gisteren ging eindelijk onze langverwachte Vegan Blogger Potluck door. Ik en Djuli van mintgreenmind.nl stonden iedereen om 13u op te wachten.

Het Park Spoor Noord in Antwerpen was onze afgesproken locatie. Enkel het weer zat niet mee. Het was weer lekker aan het gieten, zoals altijd in België. Gelukkig konden we in de hangaar van het parkcafé gaan zitten. En je mocht er vrij picknicken! Normaal staat men dit nooit toe op openbare plaatsen waar men eten verkoopt. Kortom, we hadden veel chance.


De eersten kwamen aan en hadden al meteen de lekkerste gerechtjes mee. Alles werd uitgestald in het midden, zodat iedereen van alles wat kon nemen. We gingen er dan lekker rondzitten. En wat een keuze:

Ik had als aperetiefhapje lekkere humusdipjes met groentjes erbij gemaakt. Vervolgens een ovenschotel met vegan kaassaus. Iedereen vroeg me: “Hoe maak je dit?”

Wel, de saus is eigelijk in 5 min. klaar:

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 4 grote el edelgist
  • ongeveer 2 dl soja

Neem een klein kommetje en doe er de olijfolie in. Zet op het vuur. Wanneer de olie warm is doe je er de bloem en de edelgist bij. Snel heel hard roeren. Doe er nu sojamelk bij, totdat je een lopende crème krijgt. Roer heel goed totdat er geen klonters meer inzitten…klaar!

Ik had ook nog rabarber-aardbijtaartjes gemaakt van op veganchallenge.nl. En lekkere hummusdipjes met groentjes erbij.

 Djuli had heerlijke nacho’s met avocadodip, broccoliquiche, bosvruchtencake gemaakt. De cake smaakte enorm naar Granny’s, maar veel sappiger en hartiger. Haar recepten vind je ook terug op haar blog.

Vervolgens was er nog bananenbrood, couscoussalade, pasta met champignons en tempé, zoete-aardappellinzenschotel, chocoladetaart… En nog veel meer lekkers.


 

 

 

 

 
We hebben niet alleen een gezellige, onvergetelijke middag beleefd, maar leert ook leuke mensen kennen. Ik hoop dat we elkaar weerzien op de volgende potluck! Ik hoop dat jij ook komt!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *