risotto
Budget,  Food

Recept: Pink risotto – Potluck

Op zoek naar een kleurrijk menu? Voeg dan zeker deze knalroze risotto maar toe!
De inspiratie voor m’n gerechtje vond ik bij Veganchallenge. Ik deze risotto al eens gemaakt volgens het receptje, maar vind volkoren langkorrelrijst veel lekkerder dan onvolkoren rijst. Bovendien had ik geen rode wijn meer op m’n kot en wou geen nieuwe fles opendoen voor maar één scheutje. Michelle, een vriendin van me is de laatste tijd zo gek op dadels dat ik op het idee kwam m’n risotto hier mee te zoeten. En het resultaat is verrukkelijk! Wees creatief met wat je in huis hebt! Zo had ik ook nog een bus kokosroom liggen die ik niet op kreeg en dus gebruikte ipv sojaroom. Het gerecht is zo simpel! Iedereen kan het. Enkel koken, blenderen en niets bakken!
Zo maakte ik het:
Ingrediënten (2 pers)
  • 400-500g vacuümverpakte gekookte rode bietjes (of voor de versere variant kun je ze zelf koken)
  • 150 g gekookte witte bonen
  • 10el kokosroom
  • 1 handje walnoten
  • 7 dadels
  • Volkoren langkorrelrijst voor 2 pers

Indien je de witte bonen zelf kookt, laat ze dan eerst een nachtje weken.
Zet de bonen in een kommetje water op het vuur en kook ze gaar. In een ander kommetje de rijst eveneens. (Zet de bonen 30 min. vroeger op het vuur, opdat ze tegelijk klaar zouden zijn.) Giet beiden af en voeg samen in een grote kom.
Snij de rode bietjes in kleine stukjes en doe ze bij het bonen-rijstmengsel.
Doe de dadels, walnoten en kokosroom in de blender. Meng alles kort tot er geen grote stukken meer te vinden zijn. Zorg ervoor dat je nog stukjes hebt, een gladde brei is niet de bedoeling!
Roer het kokosmengsel door risotto in de grote kom.
Klaar!

Het leuke aan dit gerechtje is dat het nog steeds plakt als risotto door dedadels en kokosroom. Je kunt het gerecht mooi serveren in hartjes!

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *