Online

Sims stories

Weet je wat nu echt hip is? Het delen van de simsavonturen is een heel nieuwe beleving van schrijven en lezen. Hiervoor moet je eerst al een sims-fan zijn, of anders wordt je het zeker wel. 🙂

Je speelt een story in Sims met je zelfontworpen personages. Laat ze opgroeien, nieuwe contacten leggen, reizen… Met zoveel verschillende mogelijkheden kan er van alles gebeuren. Je verhaal heb je zien gebeuren, je hebt het zelf meegemaakt. Het is vervolgens als een beleving dat je in een dagboek neerpent in de vorm van een mooie letterwolk. Vertrekken uit de sims-wereld en omvormen tot een artistieke verhalendoos.
“Ik zag stelen niet als een nare eigenschap of een verplichting. Ik zag het als een levensstijl, een levenslange drang; zoals iedereen – inclusief mezelf.”
Een vriendin van me kwam er op een dag mee af. Ze zei dat ze begonnen is met schrijven. Alleen deze zin al, maakte me nieuwsgierig. Toen ze zei dat het met Sims te maken had, begreep ik er even helemaal niets meer van. Wat heeft een ‘game’ nu met ‘verhalen schrijven’ te maken?
Ze liet me haar werk lezen en het verraste me ontzettend!! Wat zij doet is ontzettend origineel. Op zich is het verhaal niets. Het is de manier waarop je dit neerpent dat een kunst is.

Haar verhaal gaat over Josine die lijdt aan kleptomanie. Ze is verzot op dure spulletjes en kan er met haar grijpende handen niet vanaf blijven, ook al is het niet van haar…3 min later wel. Dit zorgt voor veel botsende contacten in haar nabije omgeving. Tja, wie wil er nu een dief als vriend. Bovendien heeft jaar familie een afgunst van haar, omdat ze te lui is om een job te zoeken. Ze wil het wel, maar ze voelt zich een prutser. Elk ding dat ze probeert te doen loopt mis… Wanneer ze het echt niet meer ziet zitten besluit ze even te vluchten naar vredigere oorden. Maar daar is ze niet alleen, ze heeft namelijk oog op een onbekende jongen…
“Hield iemand ons soms in de gaten, nee toch? Waarom zou iemand mij en Julian in de gaten houden, min of meer normale, verliefde, jonge mensen?”


Het vervolg verklap ik niet! Lees gewoon dit schitterende verhaal op http://josinesavonturen.weebly.com/

Heb je de schrijfkriebels ook te pakken? Ik ben zeer benieuwd naar jouw creatie en laat me zeker iets weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *