Budget

Vakantiejob experience

Een vakantiejob vinden is alles behalve gemakkelijk. Zeker wanneer je een toffe wilt.

Lijstje van leuke jobs waar je kunt solliciteren:

-Restaurant bar
-Restaurant keuken
-kruidvat
-broodjeszaak
-Hotel

Hoe pak je het aan?
Ten eerste is het handig om je in alle interimbureaus in de buurt van waar je wilt werken in te schrijven. Mij heeft het eigenlijk niet veel opgebracht, want ik wou iets vinden dat ik lang op voorhand kon inplannen. Meestal laten het via interim pas last-minute weten. Wanneer je vroeger ingeschreven was in interim bureaus, moet je je meestal opnieuw inschrijven. Elk jaar vernieuwen ze hun gegevens. Voor elke werkperiode geef je zeker ook je periode dat je wilt werken op. Anders doen ze juist niets. :p

Print tientallen cv’s af en ga zelf rond bij bedrijven en winkels… Wanneer ze jouw enthousiasme zien gaan ze sneller op jou terugkomen, wanneer ze naar iemand op zoek zijn.

En de belangrijkste tip: Zoek op internet. Kijk op vdab.com en jobrapidro.be. Hierop vind je het snelste wat je zoekt.

Wil je in een hotel werken? Dan kan je, wanneer het nogal ver gelegen is, ook op hun site kijken en een mail met motivatie en altijd je cv in bijlage sturen.

Vind je nog niets? Blijf bedrijven spammen met spontane sollicitaties via mail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intersoc: Dit is een hotelmanagement waar ik vroeger altijd op vakantie ging. Er is vanalles te doen! Dus men heeft er ook elke vakantie personeel nodig. Je kan moni zijn. Dit wou ik graag doen, maar ik was nog geen 18 jaar. 🙁 Er in de keuken werken is ook een leuke optie. Ze zoeken sowieso altijd personeel voor een periode van een week-10 dagen. Dan kan je desnoods twee periodes doen wanneer je langer wilt werken. Ze reageren heel snel, dus je hebt veel werkzekerheid!

Wat je ook nog kan doen is babysitten. Leuk, zeker als je van kinderen houdt, maar het levert je niet veel geld op.

Een tuin onderhouden van oude mensen is ook een optie. Bij je oma of mensen in je straat. Zorg ervoor dat het niet te ver is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar ik mijn vakantiejob vond?
Eerst heb ik bij mijn tante gewerkt, dat was administratie en ik kom echt niet zo lang stilzitten! 😮
Daarna heb ik in het kruitvat gewerkt. Dit was aan de kassa staan. Dan gaat je dag zeer snel voorbij, want je bent druk bezig ofwel productjes wegzetten.

 

Ook heel tof. Ik was er content van
Deze zomer wou ik toch eens in de horeca werken. Ik vind dat er altijd zo’n gezellige sfeer hangt. Nu mag ik in de keuken werken in een brasserie en ben er o zo blij mee!! 😀 koken is het liefste dat ik doe. Ik doe vooral de koude keuken. Salades bereiden en gerechten verwarmen.

 

Ik hoop dat deze tips jullie wat waard zijn, dus snel op zoek!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *