pizza
Food

Vegan kaassaus recept

Bijna elke week zie ik hier en daar een vraag opduiken over hoe je vegan kaas kan maken. Wel, nu ga ik jullie in het vervolg allemaal doorverwijzen naar dit vegan kaassaus recept amper 5 min!

Waarom vegan? Dat lees je hier.

Deze kaassaus kun je gebruiken in ovenrecepten (zoals witloofrolletjes, lasagne, macaroni…), op pizza of kaasbroodjes. Klaar in 5 min. en supermarktvriendelijk!

Benodigdheden

  • Plantaardige olie
  • Bloem
  • Edelgist
  • Sojamelk
  • Klein kommetje
  • 2 eetlepels
  • Klopper

Zet deze al klaar of je eindigt met een verbrande smurrie. Zet je schrap. Het vegan kaassaus recept is snel, maar niet al te gemakkelijk. Gewoon snel zijn is de boodschap.

Bereiding

Gebruik steeds afgestreken eetlepel!

1) Doe 3 eetlepels olie in het kommetje en verhit op een laag vuurtje.
2) Als deze niet meer stroperig is en goed door je kommetje vloeit, doe je er 2 eetlepels bloem bij. Meteen ook 5 eetlepels edelgist.
3) Roer nu zo snel mogelijk de brij heel snel door elkaar.
4) Na 10 seconden roeren giet je er ongeveer 100 ml sojamelk bij en blijf goed roeren.
5) Blijf goed doorroeren. Je saus zal dikker worden. Indien te dik, doe je er gerust nog wat sojamelk bij tot je een heerlijke crème bekomt.

Nu op je ovenschotel smeren. Dit doe je het best als de saus nog warm is (minder stroperig) Vervolgens 15 min. op grillstand. Ook op pizza is deze saus overheerlijk. Enjoy!

Leuke anekdote: Ik had deze saus ooit eens meegenomen naar een project waar men vegan gerechten voor de studentenresto zou testen. Men kon niet geloven wat er in deze saus zat. Hij was meteen op en ik mocht hem zeker nog vaker maken.

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *