brandnetel
Food,  Garden

Warme brandnetelsoep

De winter komt in zicht en het wordt beetje bij beetje kouder, brrr. Daar krijg je zin van in een soepje! Ideaal voor nu: Brandnetelsoep. De velden en tuinen staan er nog vol van! Ik ben ervan verschoten. Ik wist totaal niet hoe het zou smaken, maar brandnetels zijn lekker!

Het recept

Het recept heb ik gevonden bij ‘dagelijkse kost’, dus wist ik meteen: Het moet wel goed zijn. Jeroen Meus is echt één van de beste koks. Ziehier het recept: Brandnetelsoep. Hier is het ook nog met een omelet bij, maar dat heb ik zelf niet gekookt. Voor derest heb ik het wel volledig gevolgd.

Brandnetels plukken

Hierboven mijn zelfgeteelde spinazie. En aan de kant van het veld de brandnetels plukken.

Prei snijden, erbij doen en even later kun je smullen.
Met brandnetels kun je trouwens nog heel wat doen. Bekijk zeker ook mijn blog over brandnetelgier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *